Valdres – fra skogkledde åser i Begnadalen og Vassfaret i sør til Jotun­heimens hvite tinder i nord – frister deg med noen av Fjell-Norges flotteste fotturmuligheter!

Ta med deg barna på tur, gå kjente turer som Besseggen eller Bukkelægret eller bestig 2000-meterstopper. Om du velger å være på tur en liten time eller hele dagen – Valdres er ditt naturlige utgangspunkt. Frisk og klar luft, mosjon og fantastisk utsikt får du med på kjøpet.

Utvalget er stort, men for å gjøre det enklere å velge har vi laget en Topp 30 guide med anbefalte fotturer for familier. Disse turene skal være godt skiltet og tilrettelagt og er fordelt rundt i hele Valdres. Du kan også utforske en eller flere av de 6 vardetoppene der du kan skaffe deg et vardekort og få et diplom på turistkontoret når du har stemplet deg inn på alle de 6 punktene. Kongevegen over Filefjell er en historisk opplevelsesrute fra Sognefjorden, over Filefjell til innlandsbygdene i Valdres. En fin måte å kombinere en spektakulær naturopplevelse med historie og kultur.

Resten av artikkelen kan du lese her: http://www.valdres.no/opplevelser/aktiviteter/vandring